Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

2018 Tours

Antwerp Tour April 2018

Acht uur en het ontbijt gemaakt. Een grk. Eitje en een broodje met een glaasje thee erbij. De motor klaar gezet en de helm kan op. Rijdend naar de snelweg schiet mij te binnen dat de op en af rit dit weekend zijn afgesloten. Ik draai de Rotterdamse weg op naar de snelweg A38 bij Bolnes. 
De paralelweg heeft wat leuke bochtjes en zo rijden we warm voor de rit van vandaag. Ik draai iets na negen de parkeerplaats op bij Mac Charlois. Een aantal zit al aan de koffie. Dat is al een goede prestatie bij Mac Charlois. Ik ga ook een pging doen. Het gaat dit keer best snel. Na vijf minuten loop ik met de koffie naar buiten. HP, Peter van Z, Peter de H, Marc, Lutz zitten in de zon het weer te bekijken. Er wordt nog wel een bui verwacht vandaag. We zien Ger Stentler aankomen en de groep is compleet.
Lutz voorop en ik als hekkensluiter rijden we de snelweg op naar de A29. We zien de lichten knipperen boven de weg. De Haringvlietbrug staat open. We rijden de motoren tussen de file door naar voren en zien de brug al snel zakken. We rijden de Hellegatsdam op en zien recht voor ons de bui hangen. De lucht betrekt en gaat over in dreigende bewolking. Links zien we de runderen en paarden in het Natuurgebied Hellegatsplaten. De dreigende wolken zijn nu boven ons en ik verwacht elk momentde eerste druppels. 


We verruilen de N59 voor de N257 Richting Goes. Hier wordt druk gewerkt aan een windmolenpark. We rijden over de Phillipsdam en zien de bui rechts aan ons voorbij trekken. We zijn niet de enigste die vandaag de activiteit zoeken. Fietsers, duikers en wandelaars kom je overal tegen. Voor de Oesterdam staan we weer stil. De brug van de sluis staat open. De lucht is inmiddels strak blauw en niet veel later rijden we verder. Links van ons zien we het kanaal naar Antwerpen. De levensadres voor de binnenvaart van Rotterdam naar Antwerpen. Rechts is de berm geel gekleurd van de koolzaad. Daarachter is het water tot aan de horizon. Daarachter ligt Yrseke. We rijden door de Oester en mossel velden.
Dan rijden we vlak langs het kanaal en staan we opeens op een golfbaan. Tijd voor koffie met appeltaart. Het is gezellig druk op het terras. Al snel gaat het over voetbal met vandaag de beker final op de agenda. Lutz hoort dat in Antwerpen er een Marathon is en dat we niet helemaal kunnen rijden zoals gepland. De route wordt enigszins aangepast en rijden we na de koffiezo de haven van Antwerpen binnen. Het is rustig maar door diverse wegwerkzaamheden i het een beet5je kris kras door de haven. Zo hebben we een goed beeld van de infrastructuur van de Antwerpse haven. Inclusief de verkeerslichten die allemaal op rood staan. Voor de eerste stoppen we nog maar het is al snel gewoon doorrijden. Het wegdek van de wegen is gevarieerd van asfalt, asfalt met gaten, spoorbanen en keien. Zo hobbelen we door het Antwerpse en draaien we de weg op naar Stabroek. Op de grens met Nederland in Putte nemen we plaats op het terras van Grenszicht. De ene helft van ons eet in Nederland en de andere in Belgiƫ. Het is druk in het dorp en we zien vele mensen op nog meer verschillende voertuigen passeren. Van scooter tot Cabrio komt langs.

De lunch is binnen en we verlaten het dorp en rijden het groene gebied van Hoogerheide in. Door de bossen en langs de aspergevelden komen we bij de A58 waar we de snelweg opdraaien. Het plan is om de A4 te nemen maar die is afgeloten en rijden we richting Moerdijk. Hier worden we voorbij gereden door de Ferrari club en is het rood voor onze ogen. Peter de H slaat af en we rijden over de Moerdijk waarna Lutz ons verlaat. Peter van Z en ik draaien bij Zwijndrecht eraf want onze afslag is afgesloten. Zo sluiten we de weg af over de Oostmolendijk en kijken we uit over het Reyer natuurgebied. Een mooie afsluiting van een afwisselende dag.

Lutz bedankt voor het voorrijden en iedereen voor de gezellige rit.

Peet