Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

2010 Tours

PCMC 9 - 31st October 2010 - de Herfst rit door Brabant 

For the brave few who dared to take on the rain and wind on Halloween! Thanks to Peter Geertse for leading the way.

Check out the video below

UWEjW9SP97c

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PCMC 8 - 5th June 2010  (De Bollenroute & Ijmuiden)

Bij aankomst op het verzamelpunt waren Philippe en Marc al aanwezig. Eerst een bakkie koffie. Daar kwamen Rob en Ega en even later Peter en introducee (ik schaam mij diep maar ben weer zijn naam kwijt). Na de koffie om 09.30 uur vertrokken naar Den Haag waar we via de A44 naar het begin van de route zijn gereden. Afwisselend door sluip en kruip door wegen en dan weer langs vaarten komen we rond 11.00 uur aan bij de koffiestop thuis Cruquius waar het terras al lekker vol was. 

Naar de appelpunt en koffie weer verder naar Ijmuiden. We waren al dicht bij Schiphol want de vliegtuigen kwamen al arrdig laag over. Via Spaarnwoude bij de veerpont aangekomen waar je moest betaalen in een eigenwijze betaalpaal......Na de overtocht langs Chorus over het sluizenkomplex. In Ijmuiden in het vis restaurant de Kop van de Haven de lunch genoten. Het was goed eten op een mooie locatie uitzicht op zee en de havens van Ijmuiden. Na de lunch weer verder terug richting Den Haag.

YdQku5Atvdw 

Na weer veele kruip en sluip door weggetjes met allemaal verkeersdrempels en af en toe lanceerdrempels kwamen wij bij de Langevelderslag. Het was inmiddels half vier en we besloten een ijsje te neemen bij de Langevelderslag en naar huis te gaan. Peter en Philippe gingen zonder ijsje. Wij dus richting strand. Al snel hadden we gezien dat het niet zo'n goed idee was twee kilometer geparkeerde autos besloot ons om nu ook naar huis te gaan. Bij thuiskomst stond de teller op 250 kilometer en de temperatuur was 27 graden.

Peet

(PCMC 8  (Mapsource File)        PCMC 8  (Screenshot)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PCMC 7 - 30th May 2010

For those that braved the rain and wind

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PCMC 6 - 25th April 2010    Loonse & Drunerse Duinen (Pontjes route)

Het weer was mooi, leuke ploeg van 10 man en de rit was weer mooi in elkaargezet en voorgereden door resp Peet en Grant.(voor mij was het sowieso mooi want waren de eerste miles op mijn nieuwe fiets). Als gebruikelijk weer verzamelen bij 't Wespenestwaar we lekker bakkie hebben gedaan, onze 2 nieuwe leden Jos en Rob welkom geheten en net over 10en op pad. Eerst stukje snelweg om vervolgens in het altijd mooie Brabant terecht te komen. Nu weet ik niet precies meer de dorpjes welke we gepasseerd hebben maar de omgeving was in ieder geval mooi: lekker wat bochten, landschappen, chique huizen, water, biesbosch en een aantal pontjes. Net voor de lunch bij de Rustende Jager moesten we ook het water over en hier had ondergetekende wat problemen met het starten van de fiets...iedereen had zichtbaar trek want de hele meute was vertrokken zonder mij dus. (hebben wij met opzicht gedaan Marc!) Afijn, heb ik nog wat extra miles mogen rijden en extra rondje loonse en drunense duinen kunnen doen om vervolgens een 20 min(?) later aan te schuiven.(trouwens verrassend dat ik het heb kunnen vinden zonder tomtom, al zeg ik t'zelf). Óh ja op het pontje ook nog een "lang zal die leven" gezongen voor Peter van Zanten die jarig was en na de lunch afhaakte om thuis zijn cadeaus te collecteren :). Na de lunch nog een mooi stuk getourd, wat oponthoud gehad door een kampioens kar die gelukkig niet omviel om vervolgens rond 1530 te eindigen bij de Mac Alblasderdam .

Iedereen weer bedankt voor het meerijden, organiseren etc en tot een volgende keer..30 mei, be there! Is er een vrijwilliger die de volgende keer een ritverslag wil maken?!!

Marc

PCMC 6  (Mapsource File)      PCMC 6  (Sceenshot)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PCMC 5 - 21st March 2010 

Na 2 keer  te zijn afgelast was de derde keer raak! De Zeven Heerlijkheden rit. Het was tevens de openingsrit cq lenterit. We hadden besloten om te gaan rijden. Peter Geertse zou in Steenbergen aansluiten. We zijn weer hartelijk ontvangen in het Wespennest door Peter van Zanten; geen begin zonder een bakkie koffie. We krijgen koffie maar die was koud en op de grond lag water en achter de balie en in de kasten nog veel meer water! Er was duidelijk sprake van wateroverlast. Peter kon niet mee en moest het lek zien boven te krijgen. Rond een uur of tien Peter G. SMS gestuurd dat wij zo aankwamen. Philippe en ik zijn later onderweg gegaan naar Steenbergen. Hier heb ik gebeld (voicemail) met Peter G. Niet te zien en te bereiken. Later die dag en SMS van Peter ontvangen dat hij mijn SMS 1 uur later had ontvangen en alleen de route was gaan rijden!

De route was afwisselend door landerijen, dorpjes en bossen. Ik goed uitgekend of ik zeven heerlijkheden kon vinden. Bij naspeuring op internet is de zeven heerlijkheden een naam voor een voormalig drielandenpunt en bestaat uit een steen uit het jaar 1648.

Bij start was het een beetje nat maar na de lunch in Ossendrecht restaurant ''The Kettle" was het droog en zonnig. Na en laatste rookstop in Oud Gastel zijn wij richting huis gegaan.

Philippe bedankt dat je achter mij hebt durven te rijden. De bochtentechniek is nog niet geweldig en het wegdek hier en daar nat. Peter van Z. sterkte met de koffiezetapparaat; Peter G., jammer dat wij elkaar hebben gemist; Marc, beterschap met je knie en Grant nogmaals gefeliciteerd!

CU all bij de volgende rit

Groetjes

Peet 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++