Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

2012 Tours

Zaterdag 29 september rijvaardigheidstraining

Om half tien aangekomen in Ridderkerk waar we even bijpraten onder het genot van een bakkie koffie. Harm belde dat hij problemen had met de accu later belde hij dat het niet was gelukt . De training wordt gegeven door Arie de Ruijter van Saferide Rijschool. We beginnen met het bespreken van een aantal verkeers situaties. De nadruk lag op “zicht halen” . Door een juiste plaats op de weg heb je meer zicht en kan je veiliger rijden. Dit werd dmv enkele foto’s duidelijk gemaakt. Na een uurtje theorie waar we ook onze eigen ervaringen hebben besproken gaan we op pad en proberen het geleerde in praktijk te brengen.

We rijden richting Alblasserdam waar we een zachte achterband opmerken. Even snel langs de Benzine pomp. Even checken en het was echt nodig de druk was 1 bar. Het was de band van Ray die hem nog drie weken geleden op druk heeft gezet.

Dit was gelijk een test of er niet rijders doorreden en we mensen kwijt raakten. Door goed op elkaar te letten stond iedereen al snel stil en vervolgden we als groep onze weg. We rijden over de dijken via Kinderdijk en duiken later de Alblasserwaard in. Arie rijdt voor en wij volgen zijn lijn. Soms zitten we geheel aan de linkerkant van de weg om “zicht te halen”. Het is even wennen maar het werkt wel. De voorrijder (Arie) houdt de rijder achter hem in de gaten en past zijn snelheid aan zodat de groep goed volgt en we ook als groep bijelkaar blijven zelfs in drukke stukken.

We rijden nog wat leuke bochtjes en gaan daarna lunchen in Ameide.

 

Na de lunch rijden we via Giessen naar Hardinxveld en rijden hier de snelweg op en proberen hier het blokrijden uit te voeren. Hier blijkt wel dat je goede afspraken moet maken want als 1 rijder zich er niet aan houd het blokrijden moeilijk is.

 

Het was een leerzame dag welke een vervolg gaat krijgen in 2013.

 

Wat hebben we geleerd?

·         Door aangepaste snelheid is het veiliger en uiteindelijk vlotter rijden.

·         Zicht halen – door meer zicht kan je beter reageren.

·         Blokrijden = afspraken maken.

 

Peet van Dam

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Technical evening Breeman BMW - Rotterdam. 20/9/12

Verzamelen bij BMW Breeman langzaam druppelt alles binnen, voor de technische avond.

Om 18.15 uur zijn we kompleet en Rob de Ruiter heet ons welkom, in zijn welkom enige uitleg

over het immense gebouw waar alles in huis zich afspeelt, en de scheiding van de auto’s en motoren.

Aansluitend gaan we naar beneden en lopen we op één van de werkplaats motorbruggen, waar de

motorfiets van Philippe op staat. Rob neemt de vragen te hand en loopt ze puntsgewijs door en

de leden kunnen hun vragen stellen over het onderwerp wat er op dat moment besproken wordt.

Links en recht zijn de leden onderling bezig over de aanwijzingen en uitleg en we kunnen de diversen

onderdelen als een cardan en remmen(achter) worden bekeken.

Onderhoud aan de motorfiets is duidelijk dit is nodig en er zijn een aantal punten die je zelf kan en

moet bekijken.  Het omslag punt is Km stand of 1 x per jaar. Welke er eerst komt.

 

Wat kan je zelf:  Lampen voor en achter vergeet niet het rem licht (voet en hand) te checken

  Knipperlichten,   Claxon,   Olie niveau dit luistert nauw lees je gebruiksaanwijzing zeer      nauwkeurig en bij                    de  diversen

      motorfietsen moet dit op bedrijfstemperatuur wat is dit min 20 km rijden!

  Remmen hoeveel remvoering is er nog op denk aan het advies/uitleg van Richard.

  Bandendruk  ZEER VOORNAAM  juiste druk voor de samenstelling solo/ + passagier / + - bagage

        Waarom dit aandachtpunt 1. zekerheid 2. slijtage. 3. comfort 4. veiligheid     

 

Winterstop       Bandendruk (in de winter stop wegzetten met 0,5 extra in de banden)

                        Accu lader niet alle druppelaars zijn oplader let hier goed op bij aanschaf

                        De diversen onderdelen eerste wassen en of poetsen en dan in de nodig bescherming zetten.

                        Banden hebben een hekel aan beton en altijd op de zelfde plaats te staan voor weken / maanden

                        aan een stuk. Oplossing krant onder de banden en eens in de zoveel tijd de motor wegrijden

                        en opnieuw parkeren, dit kan altijd zonder dat het motorblok draait (een beetje sport voor je lichaam)  

 

Daarnaast staan er diversen klein onderhoud tips in je gebruikerhandleiding lees deze goed door want die zijn geheel

toegeschreven op de motorfiets die je berijdt.

 

 

 

Philippe Maas

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

UK Tour to the Peak District 1st/2nd September

2nd PCMC trip to UK and it was no disappointment! Despite the poor summer and the extreme rain the week before departure the motocycle Gods shined down on us and we had a superb, dry and often sunny trip. Ferry to Hull from Europoort, Rotterdam. Arrival at 0830 and after a long delay at British Immigration we were on our way. Heading north from Hull into Yourkshire along beautiful country lanes and quiet villages through the Port of Goole, along the Derwent to our lunch stop at the Jenny Wren pub. After lunch the sun broke through just in time for us to enter the Peak District National Park, Superb scenery, winding lanes and finally on time at 5.00 pm we arrived at our stop over: The Bear Inn in Alderwasely.Time for refreshments, a great home cooked dinner and few more of the local beers and end of our first day.

Sunday the 2nd started a bit cloudier than the previous day but after a good breakfast we were on our way. Heading south, a small stint on the M1 , through Melton Mobray and towards the Essex countryside. Lunch at the Lion in Ramsey St Mary´s and onwards to our final stop The Crown Inn in the picturesque village of Stoke by Nayland for our dinner. As the light faded the last leg along the Wix bypass to the Ferry at Harwich. Again a total success! Check the video below!

ZsJBasU3xOo 

 

Hull to Alderwasely (Mapsource file)               Hull to Alderwasely (pdf file)

Alderwasely to Harwich (MapSource File)       Alderwasely to Harwich (pdf file)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Korperich 21/22 July 2012 

        

Verzamelen bij de Mac Charlois, waar we om 8 uur maar zijn begonnen met een heerlijk ontbijtje. Daarna stukje over de snelweg  om er  ter hoogte van Zevenbergschen Hoek voorgoed vanaf te gaan. De route bracht ons door mooie stukjes Nederland en België en verliep, op een enkel schakelfoutje na, zonder problemen. Totdat Jos iets tegen zijn voet voelde en daarna iets hoorde fluiten, was er iets met de remmen? Zat er een schroefje los? Bij de motor in ieder geval niet, wat bleek, lekke band. Proberen zelf te repareren, wat niet helemaal lukte, uiteindelijk winkel gevonden waar ze ons geholpen hebben en 3 uur later vervolgden we onze route. Uiteindelijk kwamen we, na en schitterende rit met veel bochten mooie plekjes, iets later aan in Hotel Im Goldenen Grund in Körperich dan in de planning stond, maar dat mocht de pret niet drukken, we zijn bij aankomst maar gelijk begonnen met onze vrienden, de glazen Weissbier, een hand te geven. Ze vonden het waarschijnlijk zo leuk want ze bleven maar komen. Heerlijk gegeten en toen toch maar eens ons bed opgezocht, Cor was toen al verdwenen.

Volgend ochtend, na een heerlijk ontbijt konden we de rit richting huis weer starten. Wederom een prachtige rit en mede dankzij het mooie weer en de droge wegen konden we sommige stukjes lekker door knallen. Jos zijn band is hard gebleven en zonder verder oponthoud, met en stop voor koffie en appeltaart in La Roche en Ardenne, een snack in een te volle brasserie waar gelukkig ook nog een snack hoekje was, en een verrukkelijk bakje ijs met verse aardbeien waren we om een uur of 5 op het eindpunt van de route bij Moerdijk.

Rest mij om Grant te bedanken voor de organisatie, uitzetten van de rit, vinden van het leuke hotel en wat niet meer, Jos te bedanken voor het oponthoud, wat in ieder geval gesprekstof geeft en er voor zal zorgen dat we ook deze rit niet meer vergeten en Cor bedankt voor het er bij zijn als nieuw lid van de PCMC, we waren met ons 4en een mooi stel bij elkaar.

       

Peter Kok

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Luxemburg - 9/10th June 2012

 

  

We hebben afgelopen weekend 09 & 10 Juni 2012 echt alles mee gehad.

 

  1. Weer?  12 druppels op de hen weg en terug niks. Soms gewoon warm!
  2. Route?  Ja jongens die was SUPER uitgeschreven door Grant
  3. Voetbal? Ja kloten verloren.

Heren, die er niet bij waren en dat waren er veeellllll die hebben echt wat gemist. We begonnen bij Moerdijk en helaas heeft George afmoeten zeggen privé redenen. 08.15 op het zadel en gaan, ik Philippe dacht hup autobaan en dan vanaf Maastricht binnendoor.Maar Grant is Grant en die verrast en bij Waalwijk gingen we al binnendoor. Om 11.00 uur even gestopt in België {plaatsnaam kwijt} voor een bak koffie. Het weer? Ja wind maar voor de rest helemaal mooi. Na de koffie stop lekker doorgereden en daar kwamen de eerste heuvels en bergjes.  Lekker bochten draaien en op en neer door de bossen en weilanden om bij Durbuy de lunch in te lassen.  Na de lunch en een frisdrank weer op de motor klimmen voor de laatste stint van 111 km naar Körperich.

 

We arriveerden om 16.15-16.30 uur bij het Hotel Im Goldenen Grund, even gedoucht. Voor het biertje waren we  helemaal klaar!! Lekkere Schnitzel gegeten en de kick off van het voetbel was begonnen.

De uitslag beschrijven we niet en de partij later op de avond was er ook nog. Na de wedstrijd nog even de weersverwachtingen bekeken op de TV en op tijd naar bed en morgen weer vroeg uit de veren.  

Ontbijt was goed en lekker en om 09.00 uur zaten we op het zadel, en we klikten de eerste versnelling aan. Beneden aan de berg de motor afgetankt want €1,37 is op mijn tank tegenover thuis € 11 verschil. Nog wat roken gekocht, en we waren al voor het einde van de straat uitbundig voor de hobbel/bobbels/dalen en bochten die komen gingen. Grant had natuurlijk weer iets moois in petto en we gingen heerlijk de bergen op en af, bocht in en uit en met een lekkere cadans. Ik kan je melden Luxemburg heeft gewoon knetter goede wegen.

Om 14.00 uur de stop voor een Belgisch Haute Cuisine en dat was friet met kroket en mayo doorspoelen met cola en gaan. De omgeving werd platter de bochten vervagen en de eind lijn was in zicht. Bij Gilze zijn Ray en Ik  de autobaan op gegaan en Grant deed het laatste stuk van zijn uitgeschreven toerrit in Noord Brabant.

Alles bij elkaar opgeteld een dikke 10 en voor herhaling vatbaar.

 

Philippe Maas

Rotterdam to Koerperich  (MapSource file)             Rotterdam to Koerperich  (pdf file)

Koerperich to Rotterdam  (MapSource file)            Koerperich to Rotterdam  (pdf File)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bollenrit 29th April 2012

In overleg met Peter Kok hebben we deze dag een open dag en gaan we op weg naar de Bollenstreek. Om 10 uur druppelen de rijders binnen. Totaal met acht man en 1 vrouw. Naar de lucht kijkende voorspelde dat niet veel goeds. Ben vertrokken met de regenjas aan. Na de eerste kilometers snelweg bij Zoeterwoude (jawel langs de Heineken) de polders in. De weg slingerde van dorp naar dorp en langs vele vaarten en meren. Maar nog geen Bollen.Na een tijdje moesten we even stoppen Harm had last van zijn polsen en gelukkig stopten we bij de huisarts . Maar die was niet nodig. Gelijk maar korte peukenstop en daarna weer verder. Na even voor een brug te hebben gestaan verder langs de Westeinderplassen. Hier staan toch wel aardige optrekjes ..... De stop was bij Restaurant de Parel. Maar daar aangekomen reed Peter en zijn volgers voorbij het restaurant. Ik stopte en diegene die achter mij waren ook. Na tijdje kwam Peter terug. Het Restaurant stond op vreemde wijze niet meer in zijn navigatie. Les 1 vertrouw nooit blindelings op je navigatie . Nu zag het restaurant er ook niet uit als een “Parel”. We werden hartelijk ontvangen en heerlijk gegeten. Maar nog steeds geen bol gezien. Maar dat ging veranderen. Ook het weer werd steeds beter. Na nog een bakkie zijn we weer op weg gegaan en zagen we af en toe een klein bollenveld. Na de tankstop zijn we zo de bollenvelden ingereden. Hier hebben we gestopt en even wat plaatjes geschoten. We waren niet de enigste ..... . Langs de Keukenhof waar het zeer druk was richting Katwijk gereden waar we de dag op het terras hebben afgesloten.

 

Peet van Dam

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1st April 2012 - Port Tour

Toen ik vanmorgen uit het raam keek, twijfelde ik wat aan te trekken…gelukkig toch gekozen voor warme kleding want uiteindelijk bleek het behoorlijk koud te zijn!! 1 april de openingsrit van de PCMC in 2012 en 7 man hadden zich aangemeld. Harm had vorige week een “G” vergeten; ipv Geen rit scheef hij een rit! Gelukkig had hij een leuke afwisselende rit  door de haven in het verschiet. Als gebruikelijk bij de thuis MaC om 1000uur verzamelen en na een bak koffie en een enkeling een ontbijtje  genuttigd te hebben zijn we op pad gegaan. (Waren trouwens bijzonder gemotiveerd bij de Mac want een kop koffie maken deden ze een kwartier over) Globaal ging de rit als volgt:   Charlois, Vondelingenplaat, Pernis, Heijplaat, Maas- en Rijnhaven, Kop van Zuid en via Erasmusbrug naar Oude Haven, binnendoor naar Leuvehaven, Veerhaven, Parkhaven ( bakkie gedaan bij de ballentent, waar Eric en Philippe afhaakten…was kouder dan men dacht), Merwehaven, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis naar Hoek van Holland en weer terug naar Rotterdam.

Ondanks mijn hele leven in Rotterdam gewoond te hebben, toch een paar locaties gezien die nieuw voor mij waren, Pernis bijvoorbeeld waar trouwens Peter even de kop heeft overgenomen. In Hoek van Holland kwamen we als geplanned om 1300 uur aan.

Zelf met Harm nog even naar Pietersen geweest ( Harm daar nog even een demo gegeven van hoe niet een straatje te keren) Ger nog even tegen het lijf gelopen en daarna tevreden naar huis.

Harm, bedankt voor het voorrijden en tot de volgende trip

 

Marc

Port Route  (MapSource file)                      Port Route (pdf file)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++