Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

2014 Tours

Film Evening November 2014

Mei 2014 hebben wij (ik en mijn vrouw) een rondreis gemaakt welke wij hebben vastgelegd op film en foto. Naar aanleiding van onze enthousiaste verhalen heeft Grant ons uitgenodigd om in de Conference room van MOL  wat film te laten zien. Om 18.00 zitten we onder het genot van een hapje en drankje klaar om de film te starten. (Harm bedankt voor het boodschappen doen). Voordat ik de film start vertel ik dat we al wat jaren aan voorbereiding hebben gehad. De motoren zijn technisch aangepast, we hebben diverse cursussen gevolgd en ook onze persoonlijke uitrusting is met zorg uitgezocht. In het jaar 2000 heb ik op mijn wegmotor (Yamaha XJ900) noppenbanden laten zetten en mijn eerste Allroad ervaring opgedaan de Pyreneen.

 In 2008 ben ik door Ride on Motortours uitgenodigd om een reis naar Odessa met hen te maken.  Hierna was ik verkocht en kon de weg niet slecht genoeg zijn. Maarrr ik mocht niet alleen en zo is er een tweede XT600 gekomen en aangepast en zijn we voor het tweede jaar samen op rondreis geweest.

 De aanwezigen kunnen beamen dat het niet altijd een strak wegdek is en dat was goed te zien op het grote scherm.

 De rondreis startte in Cluj Napoce (Roemenië) en de uitdaging was om door Transnistrie te rijden. Dit is een land wat eigenlijk niet bestaat maar een onderdeel is van Moldavië.

We beleven het reizen intens en ondanks de zware inspanningen is het genieten om door nog niet ontdekte gebieden te rijden.

 

Ons verhaal is te lezen op onze website www.yamaniacs.nl en de films staan op youtube/yamaniacs. Hierbij de trailer van onze reis

https://www.youtube.com/watch?v=CTaH4ltOtkk

 

Iedereen bedankt om ons verhaal te zien en te horen

 

Peet

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Special Ride out! July 2014

Vandaag staat een voor mij bijzondere rit op de agenda. Een vriend (Edwin) van mij had gevraagd om een rit mee te mogen rijden. We hebben samen vroeger motor gereden maar na een herseninfarct kan hij dat niet meer. Maar de motor trekt nog steeds. Na lang zoeken heb ik twee zijspan rijders bereid gevonden om mee te rijden. In het tweede zijspan rijdt een vriendin van Edwin die na ernstig ziek te zijn geweest wel eens een rit met ons wilde meemaken. Dan een datum plannen…… de enigste mogelijkheid was 13 juli. Die datum is ook de PCMC rit. Deze twee gecombineerd is een special ride out onder begeleiding van de PCMC.

Wat de rit nog meer bijzonder maakte is dat een van de zijspanrijders zelf een dwarslaesie heeft opgelopen door een motorongeluk en nu met een aangepast zijspan rijdt. Roy Klaassen een jonge man en gedreven sportman.

Na de ontvangst en kennismaking rijden we om tien uur weg. PCMC rijders voor en achteraan om de groepen te begeleiden. We rijden in twee groepen elk met een zijspan. Vrienden van Edwin en vrienden van Roy maken de groepen compleet. We rijden via de snelweg en provinciale weg naar Giessen en rijden via Arkel naar de Linge. Het was droog en rustig op de weg. Dat was wel nodig want de zijspannen waren breder dan ik dacht en sommige weggetjes smaller dan ik dacht…. We komen aan voor de lunch in Beusichem. Bij een oude brandweerkazerne staat de lunch klaar en genieten we van een lekker broodje in de buitenlucht. Tijdens het eten begint in het tegenover gelegen park de plaatselijke kapel te spelen.

We stappen weer op en rijden door de Alblasserwaard. Na een tankstop rijden we naar De Westermolen (nabij Goudriaan) waar we een groepsfoto maken. Een afsluiting van een geweldige dag voor iedereen. Edwin en Petra bedanken de rijders en nemen afscheid van de mannen en wij genieten nog even na bij een glaasje in de tuin.

 Een geslaagde dag

 Peet

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Najaarsrit PCMC 2014.

We  waren er na de laatste rit al snel uit dat Peter G. de Najaarsrit 2014 zou voorrijden. Peter maakt voor het motorrijden geen gebruik van allerlei digitale gadgets, dus werd het een rit op basis van “local knowledge” vanuit zijn woonplaats Hoeven via Brabant, Zeeland en een lusje België waarbij ook Antwerpen zou worden aangedaan om te kijken naar o.a. containerkranen. Volgens mij kun je die hier in de (onze) buurt ook voldoende zien, maar het is zijn rit.

 

Na een zeer gedegen voorbereiding in het kader van aanmelding, vertrekpunt etc. nam Peter K.  het kloeke besluit “10.00 uur vertrek vanaf McCharlois, via Shell Numansdorp naar Hoeven”. Die man is volgens mij uitermate geschikt om tijdens de najaarsvergadering van a.i. voorzitter tot Voorzitter te worden gepromoveerd. E.e.a. resulteerde in een groep van 9 PCMC leden en een gast die vanuit McCharlois, via Numansdorp, naar Hoeven zouden vertrekken.

Arend was met een griepje terug gekomen uit Venetië, dus die viel af. Sterkte Arend. Marc moest met een medisch (shit) probleem op het laatste moment afhaken en Grant had (ik ben toch niet GEK?) een nieuwe PC die ingericht moest worden, en laten we eerlijk zijn, daarvoor is toch geen betere dag dan Zondag geschikt? zodat we geminimaliseerd vertrokken naar Hoeven via Numansdorp.

Na Numansdorp (welkom Jos en Enrico) ging het via een stuk snelweg en leuke binnenwegen naar Hoeven waar Ray v. G. en Peter G. zich bij ons aansloten, of wij ons bij hen.

Vanaf Hoeven vertrokken we achter voorrijder Peter G. voor een rit met, ongeplande, niet voorziene, hindernissen. Al vrij snel konden we het “zoeken naar achterblijvers” in praktijk brengen omdat we 2 man kwijt waren. Peter van Z. bleek een mechanisch probleem te hebben. Na, in het vervolg van de rit, nogmaals dezelfde exercitie en terugrijdend  troffen we een verzameling PCMC’ers aan die min of meer beteuterd keken naar de gehuurde BMW van HPK en de gehavende Yamaha XJR van Peter van D. HP en Peter van D. hadden, ongewild, besloten het trucje van Marc den B., maar nu zonder plankje, nog eens over te doen. Peter van Z. had ondertussen besloten dat een BMW met het geluid van een HD niet zijn ding is en was onderweg terug naar Ridderkerk.

Al met al een vervelende situatie maar er werd besloten door te rijden naar de koffie/lunch pauze. Onderweg waren wij, de voorrijder en de eerste volger, opnieuw onze achterrijders kwijt. Terugrijdend vonden we Peter van D. met een olie lekkende Yamaha. Daar dit voor een Jap een niet  standaard procedure is besloot PvD de “good old ANWB” te hulp te roepen. De ANWB besloot dat dit een gevalletje “depannage” was. Na een lekkere lunch en koffie, waarbij Philip M. nog als lunchbezorger zijn bijdrage leverde, werd, nadat we afscheid hadden genomen van Peet en Jannie, de rit voortgezet. Antwerpen werd geskipped en met een (gedecimeerd) aantal PCMC leden via allerlei leuke weggetjes verder. Enrico had een afspraak en haakte onderweg (volgens afspraak) af. In de buurt van kruispunt Noordhoek werd de rit afgesloten waarna het restant van de groep via de snelweg zijns weegs ging op weg naar huis. De groep Pernis/Spijkenisse/Hoogvliet bereikte via een paar spatjes regen in de buurt van Willemstad droog het thuisfront. Thuis gekomen werd via Whats app de laatste stand van zaken gedeeld en bleek uiteindelijk iedereen min of meer (on)gehavend thuisgekomen na wat we toch wel een memorabele Najaarsrit mogen noemen.

Harm Uldriks

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++Rondje rond een paar kerken rit. September 2014

 

 

 

 

Het begon al goed bij de Mac Donalds het koffie machine deed het niet, en het personeel was echt weer van de klasse …… Dus na wat babbelen 10:20 ”mount it up boys en girl lets go” we draaide de autobaan op A15 richting Nijmegen en daar kregen we eerst een
wasstraat van een kilometer of 5,  stof van de brommers zullen we maar zeggen.

Alblasserdam eraf en dan even door een woonwijk heen, foutje 1 van de voorrijder een afslag te ver dus even terug! Om op de dijk uit te komen om langs de rivier Alblas te rijden, stukje molenroute erbij op naar het oosten. Bij de Giesen aangekomen naar het
noorden de Lek dijk op, bij Ameide de polder in, naar Meerkerk voor de koffie stop!

Daar even gezeten in de zon en nog maar eens een koffie want we hadden geen haast, nadat we alles hebben afgerekend, deze keer hebben we het zelf maar gedaan want Harm en zijn wissel technieken J .
De motors gestart om naar de lunchplek te rijden. Meerkerk net uit, direct links de kanaaldijk op, vlak voor het Merwedekanaal begint rechtsaf, Hei- en Boeicop in en uit mijn eerste keer. 
Even Gelderland in naar het zuiden langs de Culemborgsche Vliet te rijden om de lunch bij Fort Asperen te gaan doen. Leuke locatie vond ik zelf.  We waren niet alleen, er was een andere motorclub aanwezig met allemaal 2 takt motorfietsen en spul was gemiddeld 40 jaar oud (de motoren), het broodje nam iets meer tijd hierdoor.
De wind trok aan en het werd merkbaar frisser, na wat gebabbel was intussen de tijd voorbij gegleden, we hadden geen haast. 
Aldaar hebben met ze alle besloten om maar de A15 op te zoeken want het was in tussen 14.45 uur, zo togen we naar het westen, waar ieder langzaam zijn weg naar  huis vond en we waren ± 16.00 uur weer thuis. En om eerlijk te zijn weet ik niet hoeveel km het zijn geworden, maar we hebben weer genoten.

 

Philippe Maas

 

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Friesland Toer 21/22/23 Juni

 

Na een democratisch genomen besluit door de deelnemers aan de “buitenlandse reis” van de PCMC was de bestemming voor 2014 Friesland.

Op zaterdag 21 juni was het verzamelen bij Rotterdam The Hague Airport. Peter K, Jos van D en Harm U verzamelden in Hoogvliet en reden gezamenlijk naar “16 hoven” Klinkt toch vertrouwder. Grant M, Ray van G en Peter G waren al aanwezig en al vrij snel vertrokken we het onbekende tegemoet. Roadmaster Grant had via allerlei digitale technieken en rit uitgezet van ong. 270 km die ons naar Frederiksoord zou leiden. Via allerlei, voor de meesten van ons, onbekende stuurweggetjes in de buurt van Rotterdam werd in Moordrecht de (onvermijdelijke) veerpont bereikt. 

Langs de boorden van de Lek werd via Vianen het plaatsje Tull en ’t Waal (ooit van gehoord?) bereikt. In een onder restauratie zijnd Fort van de Hollandse Waterlinie werd koffie gedronken. Met name de toiletfaciliteiten verdienden onze aandacht.

Via een stukje Veluwe en dijkwegen langs de IJssel ging het verder richting het Noorden. In Zwolle liet de techniek ons in de steek (vastgelopen  GPS toestel) maar met hulp van een andere GPS set werd al snel weer de originele route opgepakt. Deze technische storing was trouwens de enige pech gedurende het gehele weekend, dus geen lekke banden, haperende remindicatorlampen, haperende ABS systemen, afvallende bagage, etc.

Rond 17.00 uur kwamen we aan in Hotel Frederiksoord, waar we hartelijk ontvangen werden door Marcel en Sandra Vos. De motoren konden geparkeerd worden in het Koetshuis. Na een hap, een sap, een voetbalwedstrijd en nog een (paar) sappen naar kooi want morgen wacht Friesland.

 

Op Zondag was een rit langs de grenzen van Friesland gepland. Via de zeehavens Stavoren (koffie), Hindeloopen en Harlingen (lunch) ging het verder naar het noorden. Ter hoogte van Bartlehiem werd besloten de route een beetje aan te passen we hadden wel genoeg lange rechte dijkwegen gehad. Het beruchte en bekende  (van de Elfstedentocht) bruggetje van Bartlehiem is inderdaad door 2 leden waargenomen maar het fotomoment (PCMC meets Bartlehiem) werd gemist.  Met enige creativiteit werd het toch een geslaagde tocht, Friesland is nu eenmaal geen Luxemburg of Dolomieten. Terug bij het hotel de motoren weer in het Koetshuis. Na wederom  een goede hap, een sap, een voetbalwedstrijd en nog een (paar) sappen naar kooi want morgen wacht de thuisreis.

Maandagochtend een goed ontbijt, opzadelen en op weg. Via de kop van Overijssel terug richting huis. Enige teleurstelling omdat een geplande veerbootovertocht kwam te vervallen en de fietspont ons niet mee wilde nemen. Misschien maar beter ook!!  Na de koffie in Elburg verder richting huis via o.a. de Veluwe waar we een prima lunch kregen. In Breukelen haakte Peter G af i.v.m. de verwachtte verkeersdrukte later in de middag en de nog te rijden afstand.  Met 5 motoren verder want er wachtte ons nog meer moois. O.a. de prachtige weg (max 2,20 breed en zeeeeeer bochtig) langs de Meije. In Zwammerdam werd definitief opgebroken en namen we afscheid met de herinnering aan een prachtig PCMC weekend. Ieder ging zijns weegs maar Harm U ging nog een stukje verder binnendoor, hij krijgt er maar geen genoeg van.

 

Ik vind dat we terug kunnen kijken op een zeer geslaagd PCMC weekend dank zij de Roadmaster van dienst en de maten van de PCMC.

Mijn persoonlijke conclusie is dat het begrip: ”Nederland is vol” na alle pracht en ruimte die we gezien hebben een andere lading krijgt nl.  “Nederland is vol met mooie plaatsen”.

 Harm

 

 

 

Rotterdam to Frederiksoord   (MapSource)           Rotterdam to Frederiksoord  (pdf)

Freisland Tour  (MapSource)                               Friesland Tour  (pdf)

Frederiksoord to Rotterdam  (MapSource)            Frederiksoord to Rotterdam  (pdf)

  

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

 Rijvaardigsheid dag

 

 

 Na het grote succes 2 jaar eerder hebben we dit jaar opnieuw een rijvaardigheid training en opnieuw is het enthousiasme groot want we zijn met 13 man aan de start begonnen, helaas hadden 3 personen afgezegd. De dag zou bestaan uit 3, eigenlijk 4 onderdelen:

Theorie, tips ‘n tricks, Rijden in groepsverband, bekwaamheidsproeven en genieten van het rijden

 

Na ontvangst met koffie en gebak (  lees:koek assortimentJ ) kregen we uitleg van Arie over oa. positie op  de weg, de veiligheid,  het nemen van bochten en hoe te  rijden in groepsverband (  baksteensgewijs, achter elkaar, afhankelijk van type weg: snelweg is anders dan provinciale weg ) en voorrijder. Veel  zaken weet je wel maar het is sowieso goed om weer even herinnerd te worden aan een en ander, ook weer paar goede tips gekregen mbt tot  het “lezen” van de weg en hoe om te gaan in groepsverband indien de groep onverhoopt zich opsplitst en er mensen zoek raken. Het laatste werd later in de praktijk goed uitgevoerd, hierover later meer! Eerder besproken dat bij groepsrijder er duidelijke afspraken gemaakt dienen te worden hoe te rijden etc. Peet was de voorrijder en dus degene naar waar geluisterd moest worden. Nadat Peet verteld had hoe er gereden moest worden zijn we de weg op  gegaan.

 We hebben vervolgens leuk  stuk gereden en zijn we op een parking de rit gaan evalueren en al gauw kwamen er een paar zaken naar voren waar heftig over gediscussieerd werd: de afstand tussen de koppels, vormen van koppels, positie op  de weg, omgaan als groep  met invoegend verkeer, inhalen als groep)

conclusie was en is in ieder geval dat er voor aanvang van elke rit er duidelijke afspraken gemaakt moeten worden en  per saldo de voorrijder de LEIDER is. Iedereen dient zich aan de afspraken te houden en er mag, of zelfs moet, mensen op  rijgedrag worden aangesproken!!

 

Met deze  korte evaluatie in ons achterhoofd,  opnieuw de weg op  richting restaurant om de lunch te nuttigen. Welke een toeval maar door  “pech” raakten we Peet kwijt die als laatste reed….. de theorie werd op  de proef gesteld en  resultaat was dat heel laat door iedereen is gereageerd en op  een gegeven moment overal  wel een aar pcmcers langs de weg stonden te wachten.

Uiteindelijk is Frank terug gereden en heeft iedereen gelukkig “gevonden” en hadden we met de lunch opnieuw leuke discussie! Ook  heer weer lering uitgetrokken want later nog een keer de groep uiteengevallen maar op  de juiste punten stonde de mensen te wachten en al vrij snel was de groep weer  bijeen. (  moet ook afspraak over worden gemaakt voor de rit)

 

De lunch in Goudriaan was goed verzorgd (  drank, soep, goed belegde broodjes) zijn we doorgereden naar Meerkerk om wat proeven te rijden. Overigens was de rit door de Alblasserwaard ook zeer de moeite waard en het weer was ons ook  goed gezind.

 

Voor sommigen de eerste keer, veer de meesten alweer enige tijd geleden dat proeven gedaan zijn: Nood stop, slalom, ontwijk manoeuvre, rijden in de berm, blok op  de weg, straatje keren….

 Voor  mij persoonlijk vond ik dat heel nuttig want was alweer een behoorlijke tijd geleden, je leert ook je  motor weer wat beter kennen.

 

Als afsluiting een  bakkie pleur  bij Starbucks….Al met al  een geslaagde dag en ik wil  bij deze Peet bedanken voor de organisatie, de ontvangst, het instrueren; Arie van SAFE-RIDE.EU motor opleidingen voor de training en verder alle meerijders voor de leuke dag en hoop  dat iedereen er op  zijn manier wat van heeft opgestoken!

 

Tot 2e paasdag

 

Marc

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Westland Tour - 9th March

The first tour of the year is behind us! A fantastic warm and sunny Sunday and 4 enthusiastic members decided to take short tour through Westland and Delft. Lunch stop in Schipluiden and all done by 15:00. Seems it was the first day of the biking season with more bikes than cars on the road. Thanks to the 4 keen members for an enjoyable ride, HP, Harm, Peter K and Grant

         

Westland Route (mapsource)              Westland Route (pdf)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++