Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

2015 Tours

PCMC Bezoek aan de EMO

Met 9 leden EMO mogen bezichtigen!

Gastheren Taco Riemersma en Arend Vrijma, leden van PCMC en werkzaam bij EMO. Als eerste werden werden de leden ontvangen in de vergaderzaal bij security. Met een hapje en een drankje is een algemene introductie gegeven van EMO, wat doet EMO en hoe. Met name hoe worden de grote schepen gelost en de massagoederen weer verder getransporteerd. In totaal 32 miljoen ton gelost in 2014 en 60  miljoen ton gemanipuleerd. Na de introductie werd het tijd voor de rondleiding. Ho! eerst nog even de veiligheidsfilm met het goed beantwoorden van 5 vragen.  Het eerste uitstapje was naar de mengsilo’s, 50 meter hoog en een super mooi uitzicht over EMO en ECT!

 

Was wel erg spannend voor een van de leden met hoogte vrees!

Verder met de rondleiding! Naar de controlekamer van een bulk terminal!

 

Vervolgens over het terrein onder de 5  losbruggen door (85 ton hefvermogen)

 Als klap op de vuurpijl aan boord van een van de grote bulkcarriers aan dek ter plaatse van het ruim de lossing gade geslagen!

Vervolgens langs de GDF centrale naar de Kolen wasserij waar we uitleg gekregen hebben van Taco over de werking ervan. Kolen worden schoon gewassen en in grootte gesorteerd. Dit om de kool te kunnen gebruiken in elektronica, grafiet verwerking en voor verhitting in speciale stookinstallaties.

De rondleiding afgemaakt met een bezoek aan een van de grote stacker reclaimers (graaf/stort machines), langs de volautomatische wagonbeladers en via de voertuig afspuitinstallatie weer terug bij security.

Als afsluiting een zeer gezellig etentje bij de Stormvogel!

 

 

Arend Vrijma

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

End of Seasaon Tour October 2015

Een verrassingsroute opgezet door onze roadmaster Peet van Dam. Ondanks diverse verzoeken om de route te delen (van nieuwsgierige leden) hield Peet voet bij stuk dat het een verrassing moest gaan worden. De route bleek te lopen vanaf Gorinchem, over de Waaldijk tot voorbij Tiel waar ter hoogte van Druten het pontje werd gepakt. Overgevaren van Gelderland naar Midden Brabant onderweg naar een lunchstop in Ravenstein. Daarna verder binnendoor via Sint-Michielsgestel en eindigend in Loon op Zand waarvandaan iedereen zijn ’s weegs naar huis ging. Sommigen met raketsnelheid.

Start bij McDonalds in Alblasserdam!

11 Deelnemers te weten; Alain Bornet, Arend Vrijma, Bryan Grob, Grant Maclachlan, Hans-Peter Kuppens, Marc den Beste, Peet en Janny van Dam, Peter Kok, Peter van Zanten en Taco Riemersma. Deze 11 besloten de koude start van +5° celsius te trotseren. Het bleef trouwens, ondanks een zonnetje, de hele dag best fris. Een hogere temperatuur dan 14° C hebben we niet gezien. Onze roadmaster, zelf niet gauw onder de indruk van wat meer of minder kou, kreeg in de gaten dat het ijspegelgehalte nogal hoog werd en laste een warm-up stop in. Die was welkom! Zelfs voor de gelukkigen met handvatverwarming. Nog even getrakteerd op een showtje; wheelie van 2 voorbij komende supersport rijders. Helaas geen foto ’s beschikbaar maar wellicht heeft Grant ze op de film?

bNwbZZpSybg

Met 11 PCMC ‘ers die, gemiddeld, niet over de “kleinste” motoren beschikken is zo’n pontje gauw vol.  Voor 1 schipper betekenen 11 motoren plus nog wat fietsers en voetgangers stress! Dus slagbomen dicht tot iedereen betaald heeft. Niemand gaat van zijn pont voordat hij het goed vind en niet zeuren over 15 cent wisselgeld!

Ravenstein. In de Keurmeester waren we getuige van de vergadering van de dorpsraad (Of iets dergelijks .. inclusief verjaardagsritueel) en een éénmalige acceptatie van motorrijders. Vooral omdat het er best veel waren.

 

Alles bij elkaar, als eigenlijk altijd, een zeer geslaagde dag. Veel mooie kilometers gemaakt en weer de nodige, voor mij in ieder geval, tot nu toe onbekende stukjes van Nederland gezien. Ik dank dat ik wel namens iedereen mag zeggen: “Peet bedankt voor het voorrijden en Janny voor het begeleiden van Peet bij het bij elkaar houden van een groep van 11 man”

Het was weer een gezellig PCMC motorjaar, voor de ambitieuze bikkels onder ons nog de nodige veilige kilometers gewenst tot de motoren definitief in de winterstalling gaan.

Eerstvolgende non riding event is de rondleiding bij EMO op 20 oktober.

Bijeenkomst in de Gouden Arend is tot nu toe 27 oktober maar die wil, zoals bekend, nog wel eens wat schuiven. Houd de What ’s app in de gaten!

 

Hans-Peter Kuppens

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Weekend Trip to Germany. September  2015

In het weekend van 3 en 4 oktober stond er een mooie rit gepland vanuit Rotterdam naar Borken in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Eerder in de week tijdens de biker borrel werd een leuke groep samengesteld die uiteindelijk in het weekend zouden rijden, bestaande uit Jos, Harm, Alain, Bryan en Peter was ook van de partij op de heenreis.Zaterdagochtend 09.00u vertrokken we met vijf leden richting Duitsland. Na een stuk snelweg vanaf Charlois naar Moerdijk, pakten we al snel mooie binnendoor weggetjes. Met aangenaam motorrijweer was het heerlijk rijden tot aan de eindbestemming.
 
Onderweg zijn we uiteraard nog een aantal keer gestopt, voor een ontbijt en een lunch (in de buurt van Arnhem). Na de lunch vertrok Peter weer richting Rotterdam, en zijn de overige 4 door het prachtige Gelderland richting de grens gereden. Om ca. 17.00u arriveerde we bij het hotel. Na een paar wel verdiende biertjes, besloten we om onze kamers op te zoeken en ons even op te frissen. Al snel zaten we alweer in het restaurant/bar van het hotel voor een heerlijk diner (schnitzel) en daarna wat biertjes en schnaps. De volgende ochtend waren we alweer vroeg uit de veren. Na een goed ontbijt vertrokken we weer, via de Posbank, richting onze thuisbasis (Rotterdam). Na ongeveer elk uur pauze te hebben gehad, o.a. tankbeurt, drinkpauze, koffie en gebak, was uiteindelijk de afsluiting van een mooi motorweekend bovenop de Posbank. Vanuit daar zijn we in een rechte lijn naar Rotterdam gereden. Behalve Harm, die zijn we onderweg kwijtgeraakt, volgens mij heeft hij nog een mooi rondje gemaakt door de Veluwe ;-)

Grant bedankt voor de routes, en Jos bedankt voor het navigeren!

Bryan Grob

 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Visit to Kloosterboer Maasvlakte

First real non riding event! Arranged by Ger Stentler, Manager of the forwarding division for Kloosterboer. Going from outside at 20 degrees plus to minus 25 in the deep cold store was quite an experience. Great afternoon out as can be seen from the pictures followed by dinner.

The PCMC crew on the  roof of the Kloosterboer freezer installation at the Maasvlakte

Ger explaining about the company and its many worldwide locations

Dinner at the "Stormvogel"

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Eifel Tour June 2015

Saturday 12th June and with 2 absent from the original line up, our summer 3 day event got underway. The first group meeting at the MacDonald's in Charlois and then onto Den Hoek filling station. In the end we were 7. Delays due to motorway closures and a longer rain / coffee stop meant that we were a bit behind schedule on the original route plan. Nevertheless after the rain we had a great ride through Limburg along the Maas towards Belgium and German. After lunch we decided to win  back a bit of time with a 65km run through Germany on the motorway and at 1530 we were back in Belgium heading through the Ardennes. Roads were a bit challenging in places but once into Germany the quality got better and so did the bends! We arrived at our stop at the Hubertushof hotel around 1730, just in time for some refreshments and dinner.

 

Next day we headed east into the Eifel, down into the Mosel valley and  great warm weather along the way. A pit stop at the hotel overlooking Trittenheim on the Mosel and then some navigation challenges we arrived early at our lunch spot in Reil.  Back through the winding north Eifel region and back to our Hotel by 1700.

Monday we headed west into Luxemburg and then onto lower Belgium. Again great roads and great weather. Finally at 1500 we decided to jump on the motorway back to Holland. Unfortunately this did mean a 260 km ride for some of us home!  Despite this last tiring run home we all enjoyed ourselves. Another Great weekend had by all!

Grant

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 

Hoekse Waard 3rd May

Via WhatsApp hadden we voor de rit van 3 mei 17 reacties van de 23 leden ontvangen waarvan 7 aanmeldingen.

Helaas vielen er op het laatste moment nog 2 af, maar met 5 man is in vergelijking met andere jaren een redelijk resultaat.

Ik ga er wel van uit dat er voor de volgende ritten meer aanmeldingen komen, jullie zijn allemaal op de hoogte van de datums en zo niet fris je geheugen dan nog even op door op de website te kijken bij Tour and event dates.

Vanwege zijn werk moest Enrico in de buurt blijven en hij stemde dan ook direct in om voor te rijden in zijn thuisgebied, De Hoekse Waard.

Om 09.30 uur verzamelen en vertrek vanaf de McDonals Charlois.

De meeste van ons zijn al een paar keer in de Hoekse Waard geweest, maar hoe blijkt dat er altijd weer onbekende dijkjes en wegen zijn en zo blijven we ons verbazen over ons mooie kikkerlandje.

Enrico bedankt voor de mooie rit en je had helemaal gelijk dat het om 11 uur zou gaan regenen, hoewel we daar niet echt last van gehad hebben.

Ook een leuke stop aan de Nieuwendijk bij Korendijk waar vandaan het pondje vertrekt naar Tiengemeenten, koffie, appeltaart, tosti, helemaal geweldig.

Om ongeveer 13.30 uur was iedereen weer thuis.

Peter Kok

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rijvaardigheidag April 2015

In April Peet organised another successful training day for a group of interested members. The day was extremely professionally organised and a lot of useful tips were learnt!

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++