Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

Tours 2016

Laatste officiele Toer van het 2016 Seizoen

De opkomst was verrassend, 13 man, dus dat is alvast een goed teken voor volgend seizoen wanneer er ook leden mee gaan die nu om welke reden dan ook ‘nog’ niet mee konden.

Bryan had een route bedacht en in zijn hoofd en dan gaan we er maar van uit dat het goed komt.

We verzamelden bij de McDonalds Charlois, welke vanwege een verbouwing niet echt toegankelijk was en daar er een aantal toch op een “heerlijk” ontbijt gerekend hadden, zijn we eerst maar voor een stoplichtenrit gegaan richten McDonalds Spijkenisse.

Daar parkeerden we de 13 motoren, die toen we buiten kwamen aangevuld waren met nog een stuk of 20 motoren, waaronder de Goodfellas, of waren het de Oldfellas….

Na het ontbijt, vertrok onze club via Hellevoetsluis, Stellendam, Ouddorp, Visschershoek, langs het Noordzeestrand waar gelukkig haast geen Duitsers waren, Renesse, Burgh-Haamstede om uiteindelijk voor een mooie stop neer te strijken op het werkeiland Neeltje Jans. Daar nog even de pier van de buitenhaven onveilig gemaakt om vervolgens over de Oosterscheldekering en via Noord-Beveland en de Zeelandbrug naar Zierikzee te gaan om daar een lekker visje te eten.

Ondertussen was het al 2 uur geworden en besloten we vanaf Zierikzee allemaal onze eigen weg te gaan, de één naar huis voor voetbal, de ander nog even via een kennis in Bruinisse of een begraafplaats in Steenbergen, of gewoon omdat de motor nog gewassen moest worden, maar in ieder geval gingen we hier uit elkaar.

Bryan, bedankt voor de mooie rit, mede dankzij het mooie weer en nog steeds goede temperatuur, een werkelijk mooie gezellige seizoen afsluiter top (quote Lutz).

Op naar volgend seizoen.

Peter Kok

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sauerland June 24/25/26

Vrijdag 24 juni met 11 mannen en motoren vertrokken vanaf twee locaties richting Sauerland, iedereen was keurig op tijd waardoor het tijdschema rond 17.00 uur te arriveren in hotel “kloeckner” niet aangepast hoefde te worden. Het eerste gedeelte van de tour ging over de A58 naar Oirschot voor de eerste tankstop en het verlaten van de snelweg, helaas was de bliksem ingeslagen bij het tankstation dus geen benzine, gelukkig was iedereen nog voorzien van voldoende benzine en konden we onze weg vervolgen over prachtige slingerwegen, al gauw was er een nieuwe gelegenheid te tanken, met een volle tank onze weg vervolgd door het Brabantse en Limburgse land, waarbij ook een stukje militair oefenterrein ons niet tegenhield ! Na een korte lunchstop bij een plaatselijke bakker met lekkere broodjes Hurry Up verder richting grens en Sauerland. Dankzij de huisvlijt van Grant en zijn Garmin hebben we de mooiste weggetjes richting hotel in Sundern  gereden wat dankzij het goede motorweer een feest was.(zelfs tijdens de stop was er gedacht aan ontspanning). Aangekomen bij het hotel eerst de paarden op stal gezet en daarna een lokaal welverdiend biertje tot ons genomen, aansluitend een goede Duitse degelijke maaltijd soldaat gemaakt. Na de maaltijd uitbuiken in de hotelbar met mooie verhalen waarbij het Dunkel Grevesteiner bier goed smaakte, Toen de voorzitter nog met een soort Natterman hoestsiroop op de proppen kwam werden de verhalen steeds beter.(je sliep er ook erg goed op!).

De volgende  ochtend bracht ons niet wat we hoopte namelijk mooi weer maar een hoop regen met uitzicht op meer, voor vijf van de elf was dit echter geen belemmering toch na een uitstekend ontbijt de regenpakken aan te trekken en per motor het ruime sop te kiezen !! de overige “mannen” zijn verder gegaan met het verwerken van de hoestdrank en hebben de plaatselijke middenstand een fijne dag bezorgd. Ondanks de regenbuien die ons af en toe troffen hebben we op zaterdag toch nog een dikke 240 kilometer kunnen rijden,  wederom een prachtige route met een verassende stop midden in de natuur waar de plaatselijke schnitzel met paddenstoelen  goed smaakte.(folder bij Grant) Mooi meegenomen aan het rijden in wat slechter weer is het  groeiende vertrouwen in de bandengrip en het eigen kunnen, begonnen we de zaterdag met een rustige voorzichtige snelheid na wat gewenning merk je toch dat het geloof en vertrouwen en de snelheid wat omhoog gaan en er zo op een soepele manier over de soms erg natte wegen gereden kan worden. Terug in ons hotel eerst lekker warm gedoucht en onder het genot van een lekker drankje onze belevenissen gedeeld met de achterblijvers, na een wederom voortreffelijk buffet met als toetje de EK-wedstrijd Kroatie- Portugal  merkte de meeste van ons dat de vrijdagavond en twee dagen motorrijden c.q. bezoek bakkerslokaal toch vrij vermoeiend kunnen zijn,  massaal werd  besloten het bed op te zoeken, morgen weer een tourdag. Zondagochtend zat iedereen dan ook fris en fruitig aan het ontbijt. In overleg besloten (het was nog droog) om de eerste zestig kilometer binnendoor te rijden richting Autobahn om toch  nog even van de mooie slingerwegen te genieten.

 

  Aangekomen bij de Autobahn  in gezamenlijk overleg tot de conclusie gekomen dat het verstandig was over Arnhem terug te rijden gezien de weerswaarschuwingen (code geel) waarbij Ray en George eerder afscheid namen om niet teveel  om te rijden. Vanaf Arnhem was er nog een gelegenheid om binnendoor te rijden of gelijk door over de snelweg naar huis, via een wat ongecontroleerde afsplitsing zijn we in drie kleinere groepjes verder gereden en is iedereen veilig thuisgekomen. Het was een geweldig en gezellig weekend goed georganiseerd met mooie prachtige routes (Grant) die voor een ieder goed te rijden waren (ook zonder GS). Voor een ieder die precies wil weten waar we gereden hebben verwijs ik naar de routes van Grant ik kon het niet bijhouden op m’n kaart maar heb wel genoten van de wegen en omgeving !!!

Bekt voor het gezellige weekend, volgende keer iets minder uitwendig vocht !

Taco Riemersma

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Zeeland Seaports, Vlissingen.

Op weg naar Zeeland Seaports Vlissingen, georganiseerd door Peter Geertse.

Om 9.30 uur vertrokken met 12 leden vanaf de Mac Rotterdam Zuid! Super mooie opkomst, lekker weer, droog, 20 graden en allemaal zeer gemotiveerd! Peter had een super mooie route uitgezet!

 

De eerste 40 km over de snelweg via de A 15 en de A 27 richting zeeland. Vanaf Steenbergen van de snelweg af en via Sint Philipsland, Bruinisse, langs de Haven en over de parkeerplaats van een mooie kerk langs het water naar Zierikzee. De waterkant zijn we blijven volgen naar Burg-Haamstede om vervolgens via de Zeelandkering, Neeltje Jans en Serooskerke naar Middelburg te rijden. Hiervandaan was het nog enkele kilometers naar de haven van  Vlissingen Oost, waar we om 11.30 uur arriveerden.

Hier lag een schitterende, oude sleepboot op ons te wachten.

Met deze boot zijn we de hele Haven rondgevaren! Damen Shiprepair, Werkeilanden, OVET, Verbrugge terminals, Kloosterboer en noem maar op, allemaal vanaf het water mogen bezichtigen!

Aan boord (nog steeds heerlijk weer met een waterig zonnetje) werden we fantastisch ontvangen door de schipper en zijn dochter! Prima lunch, heerlijk en voldoende!

Om ongeveer 14.00 uur weer aan wal en aan de terugreis begonnen. Omdat het dreigde te gaan regenen, werd besloten om via de snelweg terug te rijden. Na 15 minuten was het helaas inderdaad zo ver: het regende, gelukkig niet al te hard. Bij Bergen Op Zoom waren de eerste die afzwaaiden richting huis. Na een pit/tankstop net na Bergen op Zoom is de rest in gepaste gang via Dordrecht naar huis gereden.

Het was een hele mooie rit met een super bezoek aan de Haven van Vlissingen dankzij de goede organisatie en verzorging door Peter Geertse!

Peter namens ons allen hartstikke bedankt! Op naar de volgende rit!

 

 Arend Vrijma

 

 

 

 

 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Wind, snow, hail & Sunshine. 24th April

Many comments preceded today of wooden ships and iron men; well 8 hearts of oak turned into 80 fingers of ice as the day wore on.   What can we say for late April. We had all seasons in a few hours from beautiful sunshine and low flying storks,  passing polders of Molens , into wind and hail and rain. Typical early spring day in the Polders! 

  Our Harley was un rusted and possibly better than Grant's Beemer , it has to be said at least because the Harley fuel tank held fuel not air.

A well planned route with tasty coffee stops and wholesome lunch , giving this ''buitenlander'' more aspects of his new home and good company in sunshine, wind, rain and hail.

 

Thanks to all and see you soon , ride well and safe.

Ian Harding

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Rondje Steinweg 3rd April 2016

Zes uur gaat de wekker. Man, da’s vroeg voor een zondag. Ach, het is voor een goed doel. Nog even een lekkere bak koffie en……. Dit meen je niet!!! Gisteren de motor gepoetst en het regent ineens spontaan Hollandse pijpenstelen. Dat is lekker dan. Naar later bleek had Marc hetzelfde ‘bummer’ gevoel te hebben, want die had gisteren zijn Harley ook van stof en vuil ontdaan, iets wat niet zijn allergrootste hobby schijnt te zijn. Gelukkig na een half uurtje weer droog, pakkie aan en over een kletsnatte weg (dus idd al het bling bling materiaal onder de prut), op naar het startpunt van het rondje Steinweg, een toertocht van ca. 130 km vanaf de Beatrixhaven, langs een aantal van de Steinweg terminals en waarbij het inschrijfgeld ten goede komt voor de RopaRun.

Even over achten start de ploeg met motoren, waaronder een aantal rijders van de PCMC, nadat een wielerploeg net iets eerder was vertrokken. Rene Schuring van Steinweg, rijdt voorop met zijn zijspan. Na enkele Steinweg terminals bezocht te hebben, waarbij wij goed werden verzorgt met fruit, koffie, sapjuns, krentenbollen en (helaas) naar benzine smakende croissants, maar waarmee de vissen in de haven bij de EMO weer geen moeite mee hadden, gaat de rit over smallere binnen weggetjes door het zuid Hollandse landschap in de buurt van Hellevoetsluis en Spijkenisse. Allemaal in baksteen formatie, maar daarbij moesten wij continue van links naar rechts afwisselen, omdat onze club fotograaf en cineast Peet van Dam weer eens besloot de groep te verlaten om plaatjes en filmpjes te schieten van de groep en vervolgens weer terug te keren, zodat het zooitje weer om kon. Halverwege de tocht begint de zon dan toch door te prikken en uiteindelijk rijden wij in de volle zon.

 

Dat dergelijke tochten geen tochten zijn, waarbij je blindelings achter elkaar aan hobbelt zonder na te moeten denken, bleek maar weer uit een aantal feiten. Zelf bijna onderuit gegaan in een bocht door modder en bijna aangereden door iemand in een auto bij een wegversmalling (zonder voorrang aanduiding), waarbij de bestuurder het wel zat vond om te wachten op de groep en besloot gewoon gas te geven. Mijn uitwijk oefeningen van acht jaar geleden, toen ik mijn tweewielers papiertje ging halen, kwam nu wel erg goed van pas en scheerde daardoor nog geen centimeter langs de dwaas. Voelde wel gelijk de littekens van mijn open hart operatie in 2013, want de ‘motor in mijn lichaam’ was even iets sneller en luider aanwezig dan normaal.
Daarnaast vond de ‘leader of the gang’ het, met zijn zijspan, nodig om een vogel aan flarden te koppen (scheur in zijn kuip en Lutz Maleton plus ondergetekende als resp. tweede en derde rijder onder de veren), en spontaan een noodstop maakte, omdat hij een afslag miste en wij weer als een Marty Feldman met één oog in een spiegel en het andere oog de uitwijk manoeuvre zaten te plannen om te voorkomen dat de rest van de tweewielers geen bergetappe zouden uitvoeren over onze rug, met Peter Kok voorop, die net achter ons rijdt. Ik kan je verzekeren; die heeft daarvoor net een te zware motor om met je rug op te vangen. Had wel weer leuke plaatjes opgeleverd voor onze huis cineast; dat dan weer wel. Maar zoals gezegd; ook tijdens dergelijke ritten goed het koppie erbij houden en het komt goed.

Teruggekomen bij het eindpunt lekker naar huis getuft om heerlijk van de eerste ‘ik ga zo lekker met een pilsje in mijn tuin liggen’ dag te genieten. Een mooie rit, een goede algemene opkomst voor het goede doel en voor mij, als nog niet geheel doorgewinterde kilometervreter en nieuwkomer binnen de club het bewijs, dat de PCMC gewoon een leuk cluppie is. Op naar de volgende trip.

Peter de Haas

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

March 28th 2016 - Easter Weekend - Openingsrit!

Several braved the code yellow wind & weather warning to join the first ride of the year.

Paastocht “Zo de wind waait”

De eerste rit van dit seizoen zou een clubrecord opleveren wat betreft de opkomst. Twintig man/vrouw had zich aangemeld voor de Paastocht naar de Veluwe. De eerste afmeldingen druppelden binnen na een appje van onze weerman Marc Aldus. Een dag later vonden ze het in De Bilt nodig om een heuse weerswaarschuwing te geven, Code Geel! En ja hoor, nog een paar pleite.

En toen was het zover, maandag tweede Paasdag. Een zeiknat begin met rukwinden. Ook ik zag het niet meer zitten en besloot om mijn introducé zijn leven niet op het spel te zetten. Nog even naar McAlblas rijden om te kijken of er nog een gestoorde zich zou melden. Jawel, negen stuks, een wel zeer gevarieerd gezelschap: man, vrouw, jong, oud, dik, dun, knap, lelijk en knap lelijk. En dan de bikes, bijna de zelfde beschrijving als hierboven. Yamaha’s ruim op plaats 1, BMW’s een goede 2e, Guzzi, Gonda en G.D gedeeld laatste.

 

Democratisch besloot Roadmaster Peet dat we toch gingen rijden. De route werd ingekort, aangepast en Doesburg vergeten. Het resultaat: een heerlijke rit binnendoor door onze geweldige Alblasserwaard. Met prachtige vergezichten en heerlijke kronkelweggetjes langs onder andere De Alblas/Graafstroom, Giessen en het Merwedekanaal. Ook het tegen de wind in opstijgen van een ooievaar ontbrak niet; ben benieuwd bij wie die gaat landen! Ook de weergoden hadden het goed met ons voor, prima motorweer.

Ook snel en goed gepland was de koffiestop in Meerkerk, daar werden we warm onthaald in Het Kleine Brughuis. Na een paar toffe bakken koffie en van een stuk appeltaart of hazelnogwat(?) genoten te hebben en – niet te vergeten, geroddeld te hebben over alle niet aanwezigen – zijn we weer richting huis gegaan. De route ging nu door het noorden van de Alblasserwaard. Het was een mooie afsluiting van een geslaagde tocht.

Bedankt Peet, Janny, Marc, Lutz, Harm, Peter K, Ian en onze gast (willekeurige volgorde). Misschien halen we Doesburg de volgende rit, het liefst met 20 man en vrouw.

Peter van Z, what else?