Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

2017 tours.

Herfst rit October

Ik wordt in de nacht wakker van de wind. Lopend naar het raam hoor ik de storm rond het huis tekeer gaan. Dat wordt een mooie laatste rit van het jaar met de PCMC.  De nacht duurt een uur langer en de wintertijd is ingegaan. Als het lichter wordt is de wind afgezwakt maar de luchten zien er dreigend uit. Na het ontbijtje met een lekker gekookt eitje maar op de Piaggio gestapt. Het eerste stukje op de driewieler. Het is nog vroeg kan ik mooi binnen door rijden om even te wennen. Bij de MacDonald Charlois aangekomen parkeer ik de Piaggio op een autoplaats. Hij valt tenslotte onder de autos. Niet veel later komt Peter de Haas aan en Clemens die een valse start had hedenochtend.  We bestellen koffie, wat je bij Mac Charlois beter via de MacDrive kan bestellen, en de PCMC’ers druppelen binnen. De teller blijft staan op tien. Een mooie groep voor de eindejaars rit. Lutz rijdt voor en wij, Peter van Z., Peter de H, Peet van D., Harm, Clemens,Marc, HP, Peter K.  en Bryan,  We duiken direct de lokale dijkjes op om via de polders en de Zuid Hollandsche Biesbosch bij het veer naar Werkendam uit te komen. Het ois voorzichtig rijden na de bietenoogst. De weg is dan wel droog maar er ligt een laag stof op wat zomaar glad kan zijn. Na het veer rijden we de Biesbosch uit en over de dijkjes naar het veer nummer 2. De polder is verlaten en we rijden het bosrijke gebied in bij Drunen. We stoppen bij de Drie Linden waar het al gezellig druk is.

Peet van Dam


We strijken op het terras naast het warme vuur. Er wordt nog wat hout opgegooid en de handen worden gewarmt. De enige echte bui valt als we net aan het eten zijn. Snel schieten de handjes uit de mouwen en de parasol wordt uitgedraaid. Zitten we toch droog. Iedereen betaalt zijn deel en dit keer blijft er niets over. We verlaten de parkeerplaats en rijden rond de Drunense duinen waar iedereen van de omgeving geniet. Wandelaars, fietsers, paardrijders en een paar motorrijders. De Piaggio kan lekker meekomen. Alleen bij een inhaal manouvre merk je dat je niet de power van een motorfiets hebt. We rijden via landweggetjes naar de Moerdijk waar we bij de benzinepomp stoppen om nog kort doei te zeggen. We zijn tenslotte in Brabant.

Lutz, bedankt voor het voorrijden. Het was een bekende hoek maar toch weer nieuwe weggetjes gereden. Iedereen bedankt en tot de ALV 

 Nederland waterland zondag 26 maart 2017 openingsrit PCMC

Voor sommigen onder ons een vroege dag. Een uurtje korter slapen en Formule 1 kijken. Voor ons na het ontbijt naar MCDonald Charlois. Er staan aardig wat motoren en we sluiten aan bij de koffie. Voor diegene die er niet bij waren. Het beste bestel je koffie bij de Macdrive en ga daarna naar binnen.

 

Het is een aardige groep 13 motoren en we vertrekken naar Barendrecht. Door alle rotondes en verkeerslichten breekt de groep en zijn we elkaar kwijt. Ik heb de route niet in mijn navigatie en dacht rechtsaf. Dat was het niet en we draaien om en wat later staan de anderen op ons te wachten.

Het is weer even wennen zo de eerste rit van het jaar.

We rijden via Alblasserdam naar de Molens van Kinderdijk waar de bussen toeristen worden losgelaten op ons cultureel erfgoed. De dijken vallen daar niet onder dat was een aardig avontuur.
Van links naar rechts en van boven naar beneden en hier en daar een versmalling of drempel. Dit deel van de Nederlandse dijken is niet meer wat het is geweest.

We nemen het pontje naar Bergambacht en rijden het waterland van de Vlist binnen. De wegen worden smaller en drukker door andere mooi weer genieters. Fietsers, wandelaars en motoren.  We rijden lekker door en een lang lint motoren slingert zich door het groene polderlandschap.

De polders worden onderbroken door de dorpjes Haastrecht, Oudewater, Papekop en Waarder en zo rijden we het gebied van de Reewijkse plassen in. Smalle wegen en veel water. Goed op het overig verkeer letten anders zit je zo in de sloot.. Het hoge water geeft een gevoel als je over het water rijdt.

Aan het eind van de plas is het tijd voor de lunch en nemen we het terras van het wapen van Reewijk in bezit. We nuttigen het nodige vocht en vullen onze magen met wat gezonde voeding. Nadat iedereen heeft betaald blijft er 1 consumptie in de kassa over. Wil diegene die een glas melk heeft besteld dit aangeven aan de roadmaster.We vervolgen onze weg en rijden een verbindingsroute waar men niet meer wist waar nog een weg te bouwen. Onderdoor, overheen ik was enigszins de oriëntatie kwijt. We komen aan in een mooi stuk Nederland onder de rook van Rotterdam. De Rottemeren, een gebied wat iedereen wat te bieden heeft. Fietsen, Mountainbiken, paardrijden en skiën. We komen in de drukte van  Hillegersberg en rijden naar de Kralingse golfclub en praten nog kort na waarna iedereen huiswaarts keert.

Goed gezelschap, mooi weer, leuke route en lekker gegeten..

Tot een volgende keer

Janny & Peet

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Eifel Toer Juni 2017

Het PCMC motorweekend 2017 zit er weer op! Met 6 man geen grote groep maar het was gezellig!

Peter Kok (2 dagen daarvoor teruggekomen uit Korea dus nog niet helemaal okselfris), Harm Uuldriks, George Smallenbroek, Ray van Ginneken, Wil van Beers en ondergetekende hadden gekozen voor de Eiffel, met het plan om in ieder geval de Ardennen, Duitsland maar ook Luxemburg te verkennen. Routes waren vooraf gemaakt door Lutz Maleton (Eén van onze 2 roadmasters) dus dat leek gemakkelijk.

 

Dat was het dus niet .. niet gehinderd door enige kennis van navigatie systemen op motoren waren we binnen de kortste keren de mooi opgezette route van Lutz kwijt en begon het grote improviseren tot aan Maastricht. We konden ons allemaal niet geheel aan de indruk onttrekken dat we ergens wat cirkels gemaakt hebben maar, aangezien de wegen klein en bochtig bleven, maakte dat eigenlijk niet uit. Tijdens de lunch kwamen de navi gebruikers; Peter, Wil en ondergetekende, tot de oplossing; routes verwijderen, automatisch herberekenen ( .. ) uitzetten en routes opnieuw laden. Er staat me vaag iets bij van een waarschuwing van Lutz “zet het automatisch herberekenen op die Garmins uit” maar dat kan ik ook mis hebben..

Rond 16.00 - 16.30 uur waren in hotel de Lange Man in Monschau-Rohren tijd voor het 1e biertje op het terras. Vooraf waren we gewaarschuwd voor het “Johannes Bomenfest” wat zou plaatsvinden. We kregen een vage uitleg over jongens van naburige dorpen die meisjes in Rohren versierde bomen cadeau deden en hun aanwezigheid betaalden met kratten bier. Of zoiets. Dat alles vergezeld van een bbq, muziek enzovoorts. Mazzelaar Wil sliep aan de voorkant van het hotel en kon tot een uur vier van de feestvreugde genieten. Peter heeft nergens last van gehad; die ging om negen uur even een kwartiertje plat om zich van zijn jetlag te ontdoen en werd de volgende morgen om zes uur, nu wel okselfris, wakker. De rest heeft weinig last gehad van de feestvreugde, bikkel Harm heeft zelfs tot rond half drie mee gefeest.

 Voor de zaterdag was een route van en naar Vianden uitgezet. Inmiddels waren we wat meer bekend met het gebruik van de navigatie en ging het volgen van de uitgezette route stukken beter. Links en rechts een afslagje missen hoorde bij het leerproces van de ochtend maar s’ middags is het eigenlijk niet meer fout gegaan. Route liep vanaf Monschau naar Malmedy, St. Vith door de Ardennen naar Vianden in Luxemburg en via de Duitse kant, o.a. Bitburg, weer terug naar Monschau. Totaal van een goede 230 km en opnieuw rond 16.30 uur terug in het hotel. Onderweg hebben George en Wil zich nog even uitgeleefd met hun telefoons en hiermee hun beste Steven Spielberg imitatie ten beste gegeven. Volgens mij was het meer een excuus om even echt ongenadig hard (180km/uur schijnt aangetikt te zijn) te kunnen vegen en was het maken van de filmpjes het alibi maar het leverde wel leuke beelden op. Filmpjes staan uiteraard op de site.

S’ avonds is er door George, Harm, Peter en Ray nog gekegeld, niet met bier maar het spelletje. Schijnt hilarisch te zijn geweest maar niet bijgewoond door ondergetekende dus ook geen smakelijke verhalen.

De zondag was gepland om via Luik langs de Maas binnendoor omhoog te rijden maar volgens goed PCMC motorweekend gebruik regende het. Dat schopte de planning nogal in de war. Met name omdat de rit zo ‘n vier tot vier en een half rijuren had staan en pas tegen half twaalf droog werd in Monschau.

Na het nodige wikken en wegen uiteindelijk maar besloten om de snelweg tot aan Maastricht te nemen en het daar opnieuw te bekijken. Bij deze tweede stop is gezamenlijk besloten om maar direct door te rijden naar huis via de voor iedereen meest gunstige route. Dit omdat de weersvoorspellingen niet geweldig waren en niemand zin had om een bui op zijn pet te krijgen.

 Bij Den Bosch dus de eerste splitsing van de groep en bij Tilburg de tweede waarna iedereen droog is thuis gekomen in Breda, Fijnaart, groot Rotterdam en Leiden. Helaas een beetje een saaie afsluiting van een verder top weekend. Lutz opnieuw bedankt voor het uitwerken van de mooie routes!

Hans-Peter Kuppens