Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

2018 Tours

PCMC BnB Toer weekend (09 en 10 Juni 2018)

Het is 8 uur als we de Texaco Parking net na de Moerdijk oprijden. Iedereen is er en Frank en HP komen met een bakje koffie aanlopen. We begroeten elkaar en al snel zitten we op het zadel. We zijn met een mooi groepje van 8 motoren. Het is nog rustig en al snel zijn we bij de afslag Hilvarenbeek waar we het Brabantse landschap induiken. Weidse uitzichten wisselen zich af met bosranden. Het is aspergetijd en op veel plaatsen worden ze vers van het land verkocht. We verlaten de doorgaande weg en komen door de kleinere dorpjes. Het asfalt heeft plaatsgemaakt voor ouderwetse klinkers. Na het dorpje Schaft rijden we België in. Met name de bebouwing verandert direct na de grens passage. We zijn toe aan een bakje koffie en in Opglabbeek zitten we op een terrasje heerlijk in de zon. 
Bij het starten van mijn motor vond ik hem rauw lopen. Ik dacht dat het als hij warm was wel over zou zijn. Maar ik hoorde nog steeds iets wat niet klopte. Ik start de motor weer en ga luisteren. Al snel zie ik dat de uitlaatpot waar de vier uitlaatbochten in uitlopen kapot is. De aansluiting van een van de bochten is rondom afgescheurd. Het ziet er niet naar uit dat hij er af zal vallen. Doorrijden dan maar.

Onder het genot van koffie met wat lekkers nemen we even het rijden door. De motoren zijn zeer divers. Zo rijden er Mastadonten als de Stelvio en GS’en tussen de naked bikes XJR en de sportieve Honda CBR naast de retro Triumph Bonneville en alluskunner TDM. Zo heeft ieder zijn eigen rij gevoel.

De koek is op en we gaan verder het dorp uit en eerst even tanken. Dat is al een stuk goedkoper en dat tankt lekker weg. De wegen zijn niet van de beste kwaliteit. Zo hobbelen we na Lanaken Nederland weer in. Dan is er een weg omlegging en rijden we langs het water naar de stad Maastricht. We rijden de stad in en voelen ons als flikken Maastricht. De brug over de Maas geeft een mooi zicht op de stad. We verlaten de stad en rijden het glooiend Limburgs landschap in. Langs de Militaire begraafplaats Margraten. We gaan dieper het heuvellandschap in. Bij het dorp de Planck zitten we weer in Belgie. Ook hier rijden we langs een militaire begraafplaats. Het is de Amerikaanse begraafplaats Henri Chapelle. 
De plaats Eupen stuitert onzer onze wielen. Het is een rommelige stad, onoverzichtelijk en verwaarloosd. Het kan zomaar een arme buitenwijk van een wereldstad zijn. We worstelen ons door het verkeer en rijden opeens in het groen van de hoge venen. Het is een vochtig gebied en dat is te mekren. Er hangt een mistige damp in het gebied. Het is mooi rijden en tijd voor de lunch. Op het hoogste punt van het “Parc Naturel Des Hautes Fagnes” is daar La Baraque Michel. Het is lekker bijkomen van de inspanningen bij een drankje en een lekker broodje.

We rijden van de Venen zo de Ardennen in. Het landschap is heuvelachtig en groen. De weg slingert zich door dalen langs de rivieren door de Ardense dorpjes als Stavelot, Trois Points, Vielsalm. We Meanderen lekker door als daar de grens met Luxemburg zich opdoemt. Tijd voor een pits stop. Voor 1,27 Eur p/liter gooien we alles weer vol. We vervolgen onze weg over een doorgaande route. Bij het dorpje Heinerscheid slaan we af en rijden we een kleine weg in die zich al haarspeldend naar boven gaat. We gaan over de rivier de Our. De rivier is tevens grens en zo belanden we in Duitsland. Hier rijden we weer al slingerend door het groene landschap. Het weer is goed, de weg is mooi en het landschap schitterend. Dit is genieten.

Ik merk alleen dat mijn koppeling niet echt lekker meer aangrijpt. Ik kijk onder het rijden naar de instelling maar die staat al maximaal.
De Eiffel leent zich voor het lekker motor rijden en we zijn niet de enigste. Als we al glooiend weer boven zijn gekomen bij de doorgaande weg worden we op de kruising voorbij gereden door twee motor rijders. Beter gezegd een motor rijder en een motorrijdster. Wij moeten dezelfde kant op en we rijden er achteraan. Als daar onze afslag komt rijdt men nog achter de twee aan. Ik stop en daar komen ze aan. Garmin kreeg de schuld maar volgens mij was de blik niet gericht op de Garmin J .

Er volgen nog wat dorpjes en om 17.00 staan we in Bitburg voor het Hotel. 360 kilometer Binnendoor naar Bitburg. We nemen intrek in onze kamers en niet veel later zitten we in de Biergarten. Maar niet voor lang. We horen het donderen en de eerste druppel valt. We zitten binnen en de bui barst los. Het onweert, bliksemt en de wegen zijn als wilde rivieren geworden. De sirenes komen van alle kanten langs. We zitten droog en eten en drinken gezellig door. 
Een mooie dag hopen dat het morgen weer droog is.
Het is de volgende dag en weer 8 uur maar nu aan het ontbijt. Lekker uitgebreid eten en drinken. Altijd goed om te ontbijten bij een intensieve dag. De zon schijnt en het ziet er weer goed uit.
We pakken de motoren en net na 9 uur zijn we weer op pad. Ik merk dat mijn koppeling nog minimaal is en het schakelen gaat niet echt makkelijk meer.

We rijden de stad uit en bij het dorp Erdorf willen we afslaan. Er staan echter borden dat de weg is afgesloten. Lutz praat even met een voorbijganger die zegt dat we wel door kunnen. Dan zien we een bruine weg van de klei. Men is gehele aardverschuivingen aan het opruimen. De bui van gisteren heeft een heuse ravage aan gericht. Als we verder rijden zijn we overal de resten van de overstromingen. De rivier staat hoog en is bruin van de grond die wordt meegevoerd.

Het is mooi rijden in het Eiffelandschap dorpjes wisselen af met het groene glooiende landschap. De bochten mannen zijn af en toe even voor uit de weg verkennen. In het dorpje Gmund stoppen we voor de koffie. Lutz neemt daarbij nog een curry worstje. Daar zat alleen nog wat meer bij J

Nationalpark Eifel dient zich aan. Ik kan alleen nog maar in de lage toerentallen schakelen en kan niet echt van de omgeving genieten. Ik rij in zijn vijfde versnelling de haarspeld bochten naar boven. De snelheid is er ook uit. De bochtenmannen zien we niet meer. In het dorpje Schmidt staan we met zijn allen bij de benzinepomp. Ik rij schokkend naar de pomp en kom tot stilstand. We hoeven nog niet echt te tanken maar voor alle zekerheid gooien we hem vol. Ik zeg dat het schakelen niet echt fijn meer gaat maar we vervolgen de route. Voordat we het dorp uit zijn zijn de bochtenmannen al uit het zicht. Ik hak het pookje omhoog om een versnelling hoger te komen om uiteindelijk in zijn 4 te blijven hangen. Niet teveel stoppen maar. Zo rij ik wel wat door het rode licht en wordt ik een keer van voren geflitst. Bij het dorp Aldenhoven zie ik een Mac en de snelweg A44. We stoppen. We zijn met Frank, HP en Janny. We besluiten om naar huis te gaan over de snelweg. Ik krijg Ray te pakken via de telefoon. Ze staan iets verderop te wachten. Frank en HP rijden verder en Janny en ik nemen de lunch bij Mac. De groep vervolgt de route en wij draaien de snelweg op. Eenmaal in zijn vijf gaat het best. Het is 220 km tot huis. to edit text

Dan bij Maastricht een file voor wegwerkzaamheden. Ik merk dat de koppeling nu niets meer doet. Het is niet makkelijk om stapvoets in zijn 5 tussen de file door te rijden. Het is niet handig om nog een stop in te plannen en we besluiten om in een keer door te rijden. Ik zie wel de benzinemeter gestaag zakken. Bij Zwijndrecht gaat hij op zijn reserve en rijden we ons dorp Ridderkerk in. Janny rijd de verkeerslichten op groen en zo strompelen we de straat in. Bij ons opritje voor de garage kom ik tot stilstand en slaat de motor af. Koppeling op en benzinetank leeg.

De mannen zijn de route tot Roermond gevolgd en na wat gegeten te hebben ook via de snelweg naar huis gereden.

Iedereen is weer veilig thuis en hebben we genoten van het Brabants, Ardens en Eifellandschap en van elkaars gezelschap.

Frank, William, Ray, George, Lutz, HP, Janny bedankt en Lutz voor het uitzetten en voorrijden

Pinksteren Rit Mei 2018

We zitten aan het ontbijt en kijken naar buiten. De lucht is blauw en het zonnetje schijnt. We rijden de motoren naar buiten en trekken onze motorkleding aan. We draaien bij Ridderkerk de snelweg op en gaan richting Europoort. Aangekomen bij de Mac Charlois staat de parkeerplaats al vol met motoren. Iedereen staat buiten het is tenslotte lekker weer. We begroeten elkaar en gezien de reputatie van koffie bestellen bij Mac Charlois slaan Janny en ik dit keer over en we vertrekken niet snel daarna. Het is een aardig rijtje motoren 12 stuks. Ted Holleman heeft zijn maiden trip en Harry de Kruif is als prospect met Peter van Z. mee. 
We rijden naar Zeeland via de Haringvlietbrug. Bij Bruinisse slaan we af. Ik zie twee motoren staan op een hoek. Ze lachen naar ons. We slaan links af en ik zie dat de twee aanhaken. We rijden over dijken en door de polder, Dorpjes met namen als Beldert, Dreischor, Zonnemaire, Brouwershaven, Scharendijke komen voorbij. Het is een lang weekend vrij voor iedereen. Narmate we meer naar de kust rijden wordt het drukker met toeristen. Je krijgt er een beetje vakantie gevoel bij. We draaien de N57 op en slaan weer af naar de Plompe toren. Iedereen is bezig met zijn activiteit. Zo zien we duikers, wandelaars en fietsers en niet te vergeten de motor rijders.
Onder de N57 door komen we in Westenschouwen en parkeren de motoren op de parkeerplaats. Het is betaald parkeren. Harm ziet twee mannen in dienst als handhavers. Hij loopt er naar toe en vraagt of er betaald moet worden. Voor alleen een bakje koffie mogen ze onbetaald blijven staan. 

Bij Zeelust nemen we plaats op het terras. Het is 11.00 uur en koffietijd. Lutz bekijkt de route even en zegt we nemen gelijk een hapje dan maken we er een koffie lunch stop van. We gaan dus voor de 1 pits stop strategie vandaag. Het is lekker, gezellig toeven op het terras onder het warme zonnetje.
We zijn met een mooie mix aan motoren. Zo hebben we twee Stelio’s (Moto Guzzi), een Ducatie, Triumph Bonneville, een aantal Yamahas, verschillende modellen BMW, een Suzuki en een Harley Davidson en een Honda mag niet ontbreken. Het is mooi om deze diversiteit in de rijders terug te zien. Zo zijn we allemaal verschillend maar met dezelfde passie motoren en werken in de Haven.
De aanhakers waren PCMC’ers Pieter en Netty die vanuit Bruinisse aanhaken. De kilomtere vreter van vandaag is Ted die vanuit Goes al vroeg op pad was om als eerste aan de koffie te zitten bij de Mac Charlois en terug vanuit Stellendam weer naar Goes. Mooi voor de eerste rit.

We lopen weer naar de motoren en geen boete dus dat heeft Harm goed geregeld. We rijden door Burgh Haamstede en het vakantie gevoel wordt nog groter. Veel fietsers, strandkarren en winkels die open zijn. Het centrum is afgesloten en we rijden naar de N57 en gaan richting Renesse. Daar is het echt hoogseizoen en rijden we door het centrum tussen alle terrasjes en toeristen door. Op vakantie in eigen land. We rijden naar de Brouwersdam en wanen ons aan de Duitse kust. Geheel vol gestampt met Duitse campers en Caravans. Het is een gezellige drukte. Bij Ouddorp draaine we de N57 op en nemen Netty, Pieter en Ted de afslag naar huis. Harry was al vanaf Haamstede naar familie. Zo rijden we door richting Rotterdam. Bij de benzinepomp aan de N57 stoppen we even en nemen we afscheid.
Een mooie mix van motoren op een route door Zeeland op bekend terrein maar toch weer via nieuwe weggetjes.
Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en gezelligheid en Lutz voor het voorrijden en uitzetten.
Peet van Dam

Antwerp Tour April 2018

Acht uur en het ontbijt gemaakt. Een grk. Eitje en een broodje met een glaasje thee erbij. De motor klaar gezet en de helm kan op. Rijdend naar de snelweg schiet mij te binnen dat de op en af rit dit weekend zijn afgesloten. Ik draai de Rotterdamse weg op naar de snelweg A38 bij Bolnes. 
De paralelweg heeft wat leuke bochtjes en zo rijden we warm voor de rit van vandaag. Ik draai iets na negen de parkeerplaats op bij Mac Charlois. Een aantal zit al aan de koffie. Dat is al een goede prestatie bij Mac Charlois. Ik ga ook een pging doen. Het gaat dit keer best snel. Na vijf minuten loop ik met de koffie naar buiten. HP, Peter van Z, Peter de H, Marc, Lutz zitten in de zon het weer te bekijken. Er wordt nog wel een bui verwacht vandaag. We zien Ger Stentler aankomen en de groep is compleet.
Lutz voorop en ik als hekkensluiter rijden we de snelweg op naar de A29. We zien de lichten knipperen boven de weg. De Haringvlietbrug staat open. We rijden de motoren tussen de file door naar voren en zien de brug al snel zakken. We rijden de Hellegatsdam op en zien recht voor ons de bui hangen. De lucht betrekt en gaat over in dreigende bewolking. Links zien we de runderen en paarden in het Natuurgebied Hellegatsplaten. De dreigende wolken zijn nu boven ons en ik verwacht elk momentde eerste druppels. 


We verruilen de N59 voor de N257 Richting Goes. Hier wordt druk gewerkt aan een windmolenpark. We rijden over de Phillipsdam en zien de bui rechts aan ons voorbij trekken. We zijn niet de enigste die vandaag de activiteit zoeken. Fietsers, duikers en wandelaars kom je overal tegen. Voor de Oesterdam staan we weer stil. De brug van de sluis staat open. De lucht is inmiddels strak blauw en niet veel later rijden we verder. Links van ons zien we het kanaal naar Antwerpen. De levensadres voor de binnenvaart van Rotterdam naar Antwerpen. Rechts is de berm geel gekleurd van de koolzaad. Daarachter is het water tot aan de horizon. Daarachter ligt Yrseke. We rijden door de Oester en mossel velden.
Dan rijden we vlak langs het kanaal en staan we opeens op een golfbaan. Tijd voor koffie met appeltaart. Het is gezellig druk op het terras. Al snel gaat het over voetbal met vandaag de beker final op de agenda. Lutz hoort dat in Antwerpen er een Marathon is en dat we niet helemaal kunnen rijden zoals gepland. De route wordt enigszins aangepast en rijden we na de koffiezo de haven van Antwerpen binnen. Het is rustig maar door diverse wegwerkzaamheden i het een beet5je kris kras door de haven. Zo hebben we een goed beeld van de infrastructuur van de Antwerpse haven. Inclusief de verkeerslichten die allemaal op rood staan. Voor de eerste stoppen we nog maar het is al snel gewoon doorrijden. Het wegdek van de wegen is gevarieerd van asfalt, asfalt met gaten, spoorbanen en keien. Zo hobbelen we door het Antwerpse en draaien we de weg op naar Stabroek. Op de grens met Nederland in Putte nemen we plaats op het terras van Grenszicht. De ene helft van ons eet in Nederland en de andere in België. Het is druk in het dorp en we zien vele mensen op nog meer verschillende voertuigen passeren. Van scooter tot Cabrio komt langs.

De lunch is binnen en we verlaten het dorp en rijden het groene gebied van Hoogerheide in. Door de bossen en langs de aspergevelden komen we bij de A58 waar we de snelweg opdraaien. Het plan is om de A4 te nemen maar die is afgeloten en rijden we richting Moerdijk. Hier worden we voorbij gereden door de Ferrari club en is het rood voor onze ogen. Peter de H slaat af en we rijden over de Moerdijk waarna Lutz ons verlaat. Peter van Z en ik draaien bij Zwijndrecht eraf want onze afslag is afgesloten. Zo sluiten we de weg af over de Oostmolendijk en kijken we uit over het Reyer natuurgebied. Een mooie afsluiting van een afwisselende dag.

Lutz bedankt voor het voorrijden en iedereen voor de gezellige rit.

Peet