Port Community Motorcycle Club (PCMC)

  The Motorcycle Club associated with the Rotterdam Port Community

The PCMC Donations

One of the original aims of the PCMC was to raise money through events, donations and through the members for good causes. Over the years this has been very successful. Below you will see the efforts made and donations to causes which have been nominated by our members. Good work and thank you to all!

Vanochtend hebben we namens de PCMC een donatie overhandigt aan stichting Hoogvliegers. We hebben met Frank Bakker gesproken, een al jaren gedreven man voor de stichting samen met zijn vrouw. De stichting bied in geheel Nederland de mogelijkheid aan minder valide kinderen of zieke kinderen om een dagje er even tussen uit te zijn. De lach op de kinderen hun gezicht is de dank voor al het werk van de vele vrijwilligers. Bij deze danken we alle leden voor hun bijdrage aan deze donatie.


PCMC Donates safety vests to Spijkenisse Fietsvrienden Club

Spijkenisse - Vandaag ging de Fietsvriendenclub van de Zuidwester voor het eerst weer fietsen.

Deze groep bestaat uit mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en veel vrijwilligers.

Motorliefhebbers
De Port Communitie Motorcycle Club, een motorclub waarvan de leden een management/directie functie hebben bij een bedrijf dat werkzaam is in de haven of daaraan gerelateerd heeft, sponsort ieder jaar een doel of een organisatie dat geld of materiaal nodig heeft, dat niet (meer) aangeschaft kan worden omdat er geen subsidie meer ontvangen wordt.

Veiligheidshesjes
De Fietsvriendenclub heeft eerder al een bedrag ontvang voor een elektrische ondersteuning aan een zij-bij-zij fiets. Ook dit jaar kreeg de club een financiƫle bijdrage en veiligheidshesjes met daarop aan de achterzijde hun eigen logo en op de voorkant het logo van de motorclub. Zo zijn zij onder alle omstandigheden goed zichtbaar.

Speciale begeleiding
De eerste fietstocht werd een belevenis, want de fietsers werden door de motorrijders begeleid.

 OU-UeEM64tE

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PCMC Sponsored football Team wins their League!

the FC Smitshoek Jeugd G Team has won their league for 2015.

A group of PCMC Members were invited to join in the celebrations last weekend. Here are some photos of the Team!

PCMC  sponsors "De FietsvreindenClub Spijkennisse" 2015

Nadat we tijdens de ALV in December 2014 besloten hadden om ?De Fietsvriendenclub Spijkenisse?, te sponsoren, heb ik contact met de voorzitter, de heer Leo Konijnendijk, opgenomen hoe we dit in het vat konden gieten.

Het duurde even voor het bij Leo doordrong, want hij begreep niet goed wat ik bedoelde, uiteindelijk had hij het door en was helemaal sprakeloos, dus er kwam nog geen woord uit J

Ik had dus gevraagd of hij wilde uitzoeken wat een ondersteuning voor een zij-bij-zij fiets zou kosten omdat wij die als PCMC wel wilden bekostigen.

Dit bleek Euro. 1100,00 te zijn, wat precies binnen ons budget valt, dus wij blij,  zij blij, iedereen blij.

We hebben de Euro. 1100,00 toen vrij snel naar hun rekening overgemaakt, zodat ze de ondersteuning op een fiets konden plaatsen, wat ze toen ook vrij snel gedaan hebben, in ieder geval voor de eerste rit van dit seizoen op 21 maart jl.

Tijdens deze rit waren er 7 zij-bij-zij fietsen waarvan er nu inmiddels 6 zijn voorzien van een trapondersteuning.

Was maar goed ook want het waaide behoorlijk dus de ondersteuning was meer dan welkom.

We hebben een mooie bedankbrief ontvangen en ik heb wat foto?s genomen.

 

Namens de vrijwilligers (waaronder ikzelf) en de medemensen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking nogmaals heel erg bedankt dat jullie er mee ingestemd hebben de donatie voor 2015 toe te kennen aan ?De Fietsvriendenclub Spijkenisse?

 

Peter Kok

Chairman PCMC

 

 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

PCMC Sponsors FC Smitshoek (Jeugd G Team)

Zaterdag, 4 oktober een prachtige zomerse dag en perfect om "ons" team te ontmoeten.

Het heeft even geduurd maar eindelijk afspraak gemaakt om met een kleine ceremonie de shirts uit te reiken aan het jeugd g team van Smitshoek. De jongens en meiden hebben een geestelijke of lichamelijke beperking maar dat hindert ze in het geheel niet om een balletje te trappen, in tegendeel. ( wij zijn overigens al uitgenodigd om tegen ze te spelen en ik voorzie al een grote nederlaag voor ons :) )

 Gauw even een App de wereld in gestuurd en gelukkig 7 man die mee konden.  Verzameld rond 10h45 om zodoende rond 11h00  bij Smitshoek aanwezig te zijn. Bij aankomst de motoren in slagorde op  het voorterrein geplaatst en werden verwelkomd door Marcel die ons uitnodigde in de bestuurskamer voor een kop  koffie  maar eerst moesten er wat foto's gemaakt worden.

We zagen al een aantal spelertjes trots in het PCMC shirt lopen. (Bij aankomst waren de shirts al uitgereikt omdat ze om half twaalf moesten aantreden tegen Katwijk.) Waarom weet ik  niet (  natuurlijk  weet ik dat wel:) ) maar mijn motor werd "gekozen" om het veld op te rijden en stallen voor het doel om een paar mooie foto's te schieten.

 De jongens en 2 meiden waren naar het schijnt al heel de ochtend nerveus en konden niet wachten om foto's te maken. Nadat de foto's gemaakt zijn, begaven wij ons daar de bestuurskamer waar Marcel eea vertelde over Smitshoek en John ons op de hoogte bracht over het reilen en zeilen van het G voetbal. Hebben leuke gesprekken gehad met de spelertjes, begeleiders en ouders en het algemene gevoel was wel dat iedereen het een leuk initiatief vond en denk dat we de banden op  een of andere manier moeten aanhalen.

 

De wedstrijd zelf: helaas verloren met 10-7 of iets in die orde van grootte, maar de inzet was groot en het kijk plezier als supporter was er niet minder om